چهل و هشتمین جلسه تفسیر نهج البلاغه توسط استاد مجد فقیهی

چهارشنبه, ۱۴ آذر, ۱۳۹۷

چهل و هشتمین جلسه تفسیر نهج البلاغه توسط استاد مجد فقیهی روز سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷ در نمازخانه دانشگاه برگزار شد.

در این جلسه استاد به تفسیر حکمت ۴ نهج البلاغه پرداختند.

امیرالمومنین (ع) در حکمت ۴ نهج البلاغه می فرماید: «الْعَجْزُ آفَهٌ وَ الصَّبْرُ شَجَاعَهٌ وَ الزُّهْدُ ثَرْوَهٌ وَ الْوَرَعُ جُنَّهٌ وَ نِعْمَ الْقَرِینُ الرِّضَی».

«ناتوانی، آفت و شکیبایی، شجاعت و زُهد، ثروت و پرهیزکاری، سپرِ نگه‌دارنده (از گناه) است؛ و چه همنشین خوبی است راضی بودن و خرسندی».

استاد مجد فقیهی در تفسیر فراز «وَ الْوَرَعُ جُنَّهٌ، وَ نِعْمَ الْقَرِینُ الرِّضَی» گفت: ورع پرهیز از چیزی است که به انسان آسیب می رساند. در فرهنگ دینی به پرهیز ازگناه و شبهات که به پیکره معنوی انسان آسیب می رساند سفارش شده است .

ایشان بیان کردند: باطن گناهان و شبهات، آتش است ولی انسان، آتش را نمی بیند. ورع سپری است تا آتش به داشته های انسان آسیب نرساند.

خداوند در قرآن می فرماید: «إِنَّ الَّذینَ یَأْکُلُونَ أَمْوالَ الْیَتامی‏ ظُلْماً إِنَّما یَأْکُلُونَ فی‏ بُطُونِهِمْ ناراً وَ سَیَصْلَوْنَ سَعیراً» (نساء، ۱۰)

کسانى که اموال یتیمان را به ناحق مى خورند، جز این نیست که آتشى در شکم خود فرو مى برند و دیرى نمى گذرد که به آتش سوزان دوزخ مى سوزند.

برای دریافت صوت اینجا کلیک کنید.

منبع خبر: مدیریت دانشجویی فرهنگی