ارزشیابی اساتید نیمسال اول ۱۴۰۱ ـ ۱۴۰۰

شنبه, ۴ دی, ۱۴۰۰

مطابق روال گذشته ارزشیابی اساتید نیمسال جاری از روز شنبه ۴ دی تا جمعه ۱۰ دی سال ۱۴۰۰ با استفاده از سیستم جامع دانشگاهی گلستان انجام می‌شود. بنابراین ضروری است برای انجام ارزشیابی با مراجعه به سامانه آموزش (سیستم جامع دانشگاهی گلستان)، از طریق صفحه اصلی سایت دانشگاه، به سؤال‌های ارزشیابی اساتید تمامی دروس خود پاسخ دهید.

ـ لازم به ذکر است استفاده از سامانه گلستان برای دانشجویانی که مبادرت به انجام ارزشیابی نموده‌اند، ممکن نخواهد بود. این امر به ویژه در انتخاب واحد نیمسال آینده موجب بروز مشکلاتی است که به آسانی جبران نمی‌شود.
ـ با توجه به راه‌اندازی امکان بازیابی پیامکی گذرواژه ورود به سامانه جامع آموزشی گلستان، دانشجویانی که رمز عبور خود را فراموش نموده‌اند، می‌توانند از این امکان استفاده نمایند.

سؤال‌های متداول ارزشیابی آموزشی اساتید
۱. هدف از انجام ارزشیابی‎ اساتید چیست؟
این فرایند به منظور ارتقای کیفیت عملکرد آموزشی استادان در ابعاد مختلف، اعم از تسلط استاد به محتوای درس، روش تدریس و اخلاق استاد صورت می‎گیرد.

۲. آیا این ارزشیابی‎‌ها در وضعیت استادان مؤثر است؟
بله، یافته‎های حاصل از نتایج ارزشیابی دانشجویان ضمن اینکه پیامدهایی از قبیل تذکر شفاهی، تذکر کتبی، جلوگیری از تدریس مدرسان مدعوی که نمره ارزشیابی آنها پایین است هر ساله در موارد متعددی مانند ارتقا، تبدیل وضعیت، تمدید قرارداد و انتخاب استاد نمونه مورد استفاده قرار می‎گیرد.

۳. چگونه باید ارزشیابی دروس را انجام داد؟
در طول دوره ارزشیابی، دانشجو با مراجعه به سامانه آموزشی گلستان از طریق مسیر زیر، ارزشیابی تمام دروس خود را تکمیل می‌نماید. ضمناً ارزیابی دروس فقط در بازه زمانی مشخص شده بر اساس تقویم آموزشی مصوب دانشگاه امکان‌پذیر است.
ارزشیابی -> استاد -> پاسخگویی به سؤال‌های ارزشیابی

۴. آیا ارزشیابی چند درس کافی است؟
خیر ـ تکمیل ارزشیابی به منزله انجام ارزشیابی همه دروس می‌باشد در غیر این صورت عملیات ارزشیابی ناقص تلقیشده و دریافت کارت ورود به جلسه از سامانه گلستان امکان‌پذیر نخواهد بود.

۵.اگر ارزشیابی انجام نشود چه محدودیتی برای دانشجویان به وجود می‌آید؟
دانشجویانی که در ارزشیابی اساتید شرکت نمی‌کنند، امکان استفاده‌های بعدی از سامانه گلستان را ندارند.

۶. محرمانه بودن این ارزشیابی‌‎ها در چه حدی است؟
ضمن اینکه پرسشنامه‌ها مندرج در سامانه گلستان بدون مشخصات دانشجو می‌باشد، سامانه گلستان نیز به گونه‌‏ای طراحی شده که اطلاعات مربوط به پرسشنامه‌های تکمیل شده توسط دانشجویان در هر درس، به صورت یکجا در سامانه گلستان ذخیره شده و دسترسی به نظرات تک‌تک دانشجویان برای هیچ شخصی حتی برای کارشناسان آموزش امکان‌پذیر نمی‎باشد.

۷. آیا استادان می‎توانند نمره‎ای که دانشجویان به آنها داده‌‎اند را ببینند؟
اساتید فقط می‎توانند میانگین نمره ارزشیابی خود در هر درس مشاهده نمایند. بر این اساس، تا زمانی که نمره آزمون پایان نیمسال دانشجویان توسط سامانه گلستان قفل نشده باشد، امکان مشاهده نتیجه ارزیابی برای اساتید، مدیران گروه و معاون آموزشی و ریاست دانشکده فراهم نمیشود. بنابراین امکان مشاهده نمره ارزشیابی تک‌تک دانشجویان بههیچوجه وجود ندارد و پس از قفل نمرات میانگین ارزشیابی برای استاد آن درس قابل مشاهده است.

۸. چه کسانی به نتایج ارزشیابی اساتید دسترسی دارند؟
نتایج نهایی ارزشیابی اساتید توسط کارشناس ارزشیابی به اطلاع مسئولین دانشگاه (رئیس دانشگاه، معاونت آموزش و مدیران گروه) رسانده می‌شود تا تصمیم لازم در خصوص فعالیت‌های آموزشی اساتید را اخذ نمایند.

۹. اساتید چه زمانی می‎توانند نمره ارزشیابی خود را مشاهده نمایند؟
بعد از قفل نهایی نمرات دانشجویان توسط آموزش امکان مشاهده نمره ارزشیابی برای اساتید فراهم می‎شود.