برگزاری اولین نشست از سلسله نشستهای خانوادگی با موضوع «دعوای شیرین»
چهارشنبه, ۸ اسفند, ۱۴۰۳اولین نشست از سلسله نشستهای خانوادگی با موضوع «دعوای شیرین» به همت انجمن علمی مشاوره اسلامی، معاونت امور دانشجویی و فرهنگی دانشگاه معارف اسلامی و با همکاری انجمن روانشناسی اسلامی برگزار گردید. در این مراسم که با حضور جامعه دانشگاهی دانشگاه معارف اسلامی در تاریخ یکشنبه ۲۸ بهمن ماه و در سالن سپهبد شهید سلیمانی دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد، جناب حجتالاسلام والمسلمین دکتر هادی رئیس انجمن روانشناسی اسلامی و استاد کشوری مهارتهای زناشویی به ایراد سخنرانی پرداختند.
آقای دکتر هادی در این نشست صمیمانه به بررسی تعارضات همسران و شیوهی حل این تعارضات اشاره کردند و به این سوال پاسخ دادهاند که چه کنیم تا تعارضات ما در زندگی به خاطرهای شیرین تبدیل شوند؟
ایشان فرمودند: داشتن تعارض امر ترسناکی نیست؛ در واقع تعارض به معنای تفاوت در فکر، احساس و رفتار است. هنر زندگی به این است که آدمها متفاوت باشند و بر سر تفاوتها مذاکره کنند و با به کاربردن ترفندهایی در درنهایت به تفاهم و آشتی برسند.
آقای دکتر هادی در ادامه جلسه به معرفی کتاب «روانشناسی روابط انسانی» نوشته رابرت بولتون و ترجمه دکتر حمیدرضا سهرابی از انتشارات ارجمند پرداختند و گفتند: یک بخش از این کتاب به مسئله تعارض پرداخته شده است اما چون این کتاب متناسب با فرهنگ غربی نوشته شده، لازم است به صورت نقادانه و آن هم با نقد فرهنگی مطالعه شود. پژوهش ها نشان داده است که زوجینی که تعارض دارند و با ترفندهای مختلف و شیوههای حل مسئله، تعارض ها را به تفاهم تبدیل میکنند علاقه بیشتر و پایدارتری به یکدیگر دارند. افرادی که ویژگی های کاملا مشابه با یکدیگر دارند، ممکن است در ابتدا رابطهی خوبی با هم داشته باشند اما در ادامه به مشکل برخورد میکنند. در ازدواج افراد باید مشابه و مکمل یکدیگر باشند.
در بخش دوم جلسه استاد هادی به شیوههای حل تعارض در چهار گام اشاره کردند.
گام اول؛ مسئله شناسی است به این معنا که زوجین باید مشخص کنند مسئلهی متعارض آنها دقیقا چیست؟ چراکه مشخص کردن مسئله، در اکثر مواقع مشکل را حل خواهد کرد و کمک میکند تا زوجین بدانند انرژی خود را باید روی حل چه مسئلهای بگذارند.
گام دوم؛ منبع شناسی است. به این معنا که چه عواملی مولد تعارض و چه عواملی نگهدارنده تعارض است؟
گام سوم؛ به کار بردن مهارت حل مسئله است.
گام چهارم؛ اگر تعارض در سه گام قبلی حل نشد، لازم است که زوجین با آن مدارا کنند. مدارا کردن به معنای تسلیم شدن نیست بلکه مدارا؛ فرایندی فعال برای تحمل هشیارانه شرایط است.
در پایان جلسه نیز، آقای دکتر هادی به سؤالات جمعی از مخاطبان پاسخ دادهاند.