برگزاری مراسم گرامیداشت شهید سیدحسن نصرالله و شهید سیدهاشم صفی‌الدین

برگزاری مراسم گرامیداشت شهید سیدحسن نصرالله و شهید سیدهاشم صفی‌الدین

سه شنبه, ۱۴ اسفند, ۱۴۰۳

به گزارش روابط عمومی دانشگاه معارف اسلامی، هم‌زمان با تشییع باشکوه پیکرهای مطهر شهید سیدحسن نصرالله و شهید سیدهاشم صفی‌الدین، مراسم گرامیداشت این دو شهید بزرگوار با حضور جامعه دانشگاهی و با سخنرانی جناب آقای دکتر سیاهپوش (عضو هیئت علمی دانشگاه معارف اسلامی) در روز یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳ در سالن سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار گردید.

 

در ابتدای این مراسم جناب آقای دکتر سیاهپوش طی سخنانی، به تبیین ویژگی‌های شخصیتی این شهید بزرگوار پرداخته و برخی از آن ویژگی‌ها و خصایص ایشان را اینگونه برشمردند:

ولایتمداری، شجاعت، اخلاق، حکمت، خلوص، تواضع، سعه‌ی صدر، غیرت، خلاقیت، مدیریت و تدبیر، مجاهدت و از خودگذشتگی، مردم‌شناسی، دشمن‌شناسی، زمان‌شناسی، حضور در میدان، وفاداری بی‌حدوحصر به مقاومت و مردم، روحیه جهادی، هوش کلامی و شناخت رسانه، توانمندی در ایجاد همبستگی بالا بین فرماندهان و نیروها و نیز توانمندی در ایجاد وفاق و تفاهم ملی در لبنان، از جمله ویژگی‌های این شهید والامقام می‌باشد.

 

دکتر سیاهپوش در ادامه سخنان خود گفت: در طول بیش از یک قرن، شخصیت‌های زیادی با آرمان فلسطین درگیر بودند. در سال‌های اولیه، تنها نخبگانِ از خانواده‌های با نفوذ، این جنبش را رهبری می‌کردند. اما در طول این سال‌ها و دهه‌ها، هیچ رهبری به اندازه حسن نصرالله، اسرائیل را آزار نداده است. جمال عبدالناصر نگرانی بزرگی برای اسرائیل ایجاد کرد و جنبش صهیونیستی، بودجه، توطئه‌ها و جنگ‌های متعددی را برای سرنگونی او اختصاص داد. اما عبدالناصر هنگام مرگش، هنوز برای نبردی که با اسرائیل می‌خواست آماده نبود.

***متخصص مبارزه با اسرائیل

هیچ رهبری به اندازه او برای مبارزه با اسرائیل تلاش نکرده است. او به مسئله اسرائیل تخصص داشت و روزانه ساعت‌ها به آن می‌پرداخت. او موضوع مقابله با اسرائیل را به‌طور جدی دنبال می‌کرد. کافی است این واقعیت را مقایسه کنید: سازمان آزادی‌بخش فلسطین هیچ کارشناسی در زبان عبری نداشت و هر زمان که یک جناح می‌خواست سندی عبری را که به بیرون درز کرده بود ترجمه کند، به استادان مؤسسه مطالعات فلسطین متکی می‌شد؛ و حال آنکه حزب‌الله یک مدرسه برای آموزش زبان عبری تأسیس کرد. هیچ‌یک از جناح‌های سازمان آزادی‌بخش فلسطین نتوانستند به شبکه ارتباطات دشمن نفوذ کنند؛ درحالی‌که حزب‌الله این کار را انجام داد.

دکتر سیاهپوش ادامه داد:

امامین انقلاب، امام موسی صدر و شهید صدر، چهار شخصیتی بودند که آن مجاهد خستگی ناپذیر، به عنوان الگوهای خود برگزیده بود.

استاد دانشگاه معارف در ادامه کلام خود می‌گوید: در حکمت شهید حسن نصرالله همین بس که دشمن او (یکی از ژنرال‌های اسرائیلی) اینچنین شخصیتش را توصیف می‌کند: «سید حسن رفتاری از روی حکمت حرفه‌ای و بسیار خطرناک دارد.»

عضو هیئت علمی دانشگاه معارف اسلامی در ادامه می‌گوید:

آنچه شخصیت و رهبری نصرالله را متمایز می‌کرد، این بود که او از هرگونه بداهه و خودجوشی به دور بود؛ زیرا او درس سال‌های اولیه جنگ را فهمیده بود. آمادگی و کار مداوم راز موفقیت در برابر اسرائیل در همه میدان‌های جنگ است. عرفات به اخبار و احساسات متکی بود؛ مسدود کردن مسیر مذاکرات مخفیانه با آمریکا می‌توانست باعث شلیک کور خمپاره‌های کاتیوشا از جنوب لبنان شود. او نیز برای درک جامعه اسرائیلی به محمود عباس متکی بود.

دکتر سیاهپوش در ادامه کلام خود اینگونه بیان داشت که:

هیچ دشمنی به اندازه‌ای که برای فهم و تعقیب یک رهبر در جنگ وقت و هزینه صرف کرده، مانند مورد نصرالله نکرده است. این موضوع در تمام کشورهای غربی هم صادق بود. علاقه زیادی برای دانستن هر آنچه درباره او بود وجود داشت. زمانی که دونالد ترامپ در سال گذشته گفت که او باهوش است، رسانه‌های لیبرال و اسرائیلی خشمگین شدند و او را متهم به حمایت از نصرالله کردند.

ایشان در پایان کلام خود به بیان جمله‌ای از غسان ملحم (استاد علوم سیاسی دانشگاه لبنان) درباره شخصیت شهید سید حسن نصرالله اکتفا نمود که می‌فرماید:

سید حسن نصرالله «در همه سطوح انسانی، علمی، ادبی، بلاغی، زبانی، اخلاقی، دینی، فقهی، حقوقی و تاریخی استثنائی بود».

منبع خبر: روابط عمومی