برگزاری همایش ملی «ایمان و چالش‌های عصر جدید»

شنبه, ۲۸ خرداد, ۱۴۰۱

به گزارش روابط عمومی دانشگاه معارف اسلامی؛ همایش ملی «ایمان و چالش‌های عصر جدید» به همت انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه قم و دانشکده الهیات دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران و با همکاری دانشگاه معارف اسلامی در تاریخ پنج‌شنبه ۲۶ خردادماه و در محل سالن امام رضا علیه‌السلام دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این همایش که در دو کارگروه «ایمان و چالش‌های عقلانیت و عمل» و «ایمان و چالش‌های سیاسی و اجتماعی» و با ارائه مقاله توسط برگزیدگان این همایش همراه بود، حجت‌الاسلام دکتر مسلم محمدی دبیر علمی همایش، گزارشی از فرایندهای برگزاری کارگروه‌های تخصصی این همایش ارائه کرد و یادآور شد: کتابی به منظور ارائه چکیده مقالات ارائه شده به همایش ملی ایمان و چالش های عصر جدید تدوین و چاپ شده است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر شاکری ریاست محترم دانشگاه معارف اسلامی که از برگزیدگان این همایش در کارگروه «ایمان و چالش‌های سیاسی و اجتماعی» بود، در خصوص مقاله ارائه شده خود با عنوان «ایمان و چالش‌های انسان معاصر در عصر غیبت» ضمن بیان این نکته که به وظایف خود در موضوع مهدویت عمل نکرده‌ایم، اذعان داشت: علی‌رغم تمام تلاش‌ها همچنان در بحث‌های جدی نظری، با چالش‌های مهمی روبرو هستیم.
رئیس دانشگاه معارف اسلامی، با بیان این‌که بحث مهدویت نیازمند بازخوانی عرصه عمل و نظر است، اظهار داشت: در دانشگاه‌ها در کنار تمام کانون‌های قرآن و حدیث، به همت دانشجویان کانون انتظار، راه‌اندازی می‌شود که نشان‌دهنده این مهم در میان جوانان است.
دکتر شاکری ضمن اشاره به چالش‌ها در نوع نگاه مهدویت، با بیان این‌که باید بررسی کنیم که آیا مهدویت را تفکر پویا مدنظر قرار داده‌ایم؟ اظهار داشت: متأسفانه در بدنه عالمانه حوزوی و دانشگاهی ما با چالش‌های جدی در حوزه تطبیق سازی‌ها روبرو هستیم؛ عدم تبیین دقیق آموزه‌های مهدویت و به‌روز نبودن آموزه‌های مهدویت، مشکلاتی را ایجاد نموده است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر شاکری، نوع برخورد و مواجهه غربی‌ها با موضوع مهدویت را از دیگر چالش‌های این عرصه برشمرد و ابراز داشت: ما نیاز داریم تا بخش زیادی از اختلافات را از درون مورد توجه قرار داده و به استحاله از درون توجه داشته باشیم. نگاه حداقلی به موضوع انتظار نیز نیازمند بازخوانی آیات و روایات برای احصاء راه‌های برون‌رفت از چالش‌ها است.
ایشان با تأکید بر این نکته که حوزه مهدویت، نیازمند زیبا فهمی و دوری از کج‌فهمی‌های افراطی و خشونت است، اظهار داشت: برای کودکان و نوجوانان در عرصه مهدویت کار در خور توجهی نداشته‌ایم و تنها در ماه‌های اخیر سرود سلام فرمانده باتوجه‌ به ویژگی‌های اخلاص توانسته موج بزرگی را در عرصه بین‌الملل ایجاد کند.
رئیس دانشگاه معارف اسلامی، ضمن اشاره به اهمیت حضور عالمان صاحب‌نظر حوزوی در ارائه مباحث حوزه مهدویت، خاطرنشان کرد: همه باید نسبت به اندیشه‌های امام حی، احساس تکلیف نماییم؛ این انتظار، مکمل عاشورا در هدایت جامعه به سعادت دنیوی و اخروی است.