لزوم ورود ذهن فقهی و اجتهادی جامعه امروز در امر نهج‌البلاغه

چهارشنبه, ۲۳ تیر, ۱۴۰۰

جلسه هم‌اندیشی کنگره امام‌علی(علیه‌السلام) با محوریت انسان تراز نهج‌البلاغه و با موضوع «سلامت معنوی در نهج البلاغه» در روز شنبه ۱۹ تیرماه در جمع اساتید و متخصصین این حوزه برگزار شد.
جناب آقای محمدعلی مجدفقیهی به عنوان سخنران در این کنگره اظهار کرد: تخصص من در حوزه علمیه و در دانشگاه نهج‌البلاغه نیست ولی به واقع علت گرایش جدی علمی من به سمت نهج‌البلاغه این بود که هیچ‌یک از مطالب خوانده شده در دانشگاه و حوزه علمیه چون فلسفه، ادبیات عرب، حقوق و منطق و… من را اقناع علمی نکرد و به یکباره به سمت گوهر ارزشمند دریای عمیق علمی نهج‌البلاغه متمایل شدم.
وی با اشاره به اینکه در مسیر تحصیل علمی ناخداگاه برای آرامش قلبی خود به سمت روایتی رفتم که می فرمود: «به هرکس که بخواهیم به او طهارت قلبی بدهیم ولایت امیرالمومنین(ع) را عطا خواهیم کرد»، ایشان ادامه دادند: در آن زمان متوجه شدم تمرکز و توجه بر کلام امیرالمومنین یعنی نهج‌البلاغه بلاشک وظیفه امروز من است.
عضو هیأت علمی دانشگاه معارف اسلامی عنوان کرد: چرا به سادگی از کنار گنجینه‌ای ارزشمند چون نهج‌البلاغه عبور می‌کنیم و افسوس می‌خورم چرا ذهن فقهایی و اجتهادی جامعه امروز در امر نهج‌البلاغه ورود نکرده است.
وی افزود: نهج‌البلاغه باید به عنوان یک کتاب درسی در حوزه‌های علمیه تدریس شود و چرا این کتاب در متن حوزه‌های علمیه قرار نگرفته است.
مجدفقیهی تصریح کرد: چرا ما در حوزه‌های علمیه متخصص متون اسلامی چون متخصص صحیفه‌سجادیه، نهج‌البلاغه و قرآن کریم تربیت نمی‌کنیم، درحالی که اساسی‌ترین نیاز است.
وی یادآور شد: مطمئن‌ترین راه برای شناخت انسان توجه به مطاب خالق یکتا از طریق وحی است؛ و کتاب نهج‌البلاغه بهترین کتاب انسان‌شناسی است.

منبع خبر: معاونت پژوهشی