برگزاری نشست خبری و مطبوعاتی ریاست محترم دانشگاه معارف اسلامی
سه شنبه, ۵ اسفند, ۱۳۹۹به گزارش روابط عمومی دانشگاه معارف اسلامی، نشست خبری و مطبوعاتی حجتالاسلاموالمسلمین دکتر شاکری، ریاست محترم دانشگاه، در روز دوشنبه ۴ اسفندماه، با حضور اصحاب رسانه و در محل سالن امام رضا(علیهالسلام) دانشگاه برگزار گردید.
این نشست که در آستانه پانزدهمین سال تأسیس دانشگاه و در راستای ارائه گزارشی از عملکرد چند ساله دانشگاه و چشماندازهای پیشرو برگزار میگردید، با رعایت پروتکلهای بهداشتی از لحاظ شرایط مکانی و زمانی و تعداد رسانههای دعوت شده، انجام پذیرفت.
ریاست محترم دانشگاه معارف اسلامی در ابتدای سخنان خود ضمن تبریک اعیاد ماه رجب به ویژه میلاد باسعادت حضرت جوادالائمه(علیهالسلام)، از اصحاب رسانه حاضر در این نشست تشکر و قدردانی نمودند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر شاکری در ادامه سخنان خود اظهار داشت: از شاخصههای مهم رشد و توسعه کشور، وجود مراکز آموزشی و به ویژه مراکز آموزش عالی است. جامعه ما پس از انقلاب از لحاظ علمی و در عرصههای مختلف رشد داشته است. دشمنان در برخی عرصهها برای کشور ما مشکلاتی ایجاد کردند اما در بخشهای علمی اینگونه نبوده است و با وجود همه تحریمها، رشد علمی خوبی داشتهایم و جامعه ما جامعه تحصیل کردهای است؛ هرچند با آرمانها فاصله داریم.
ایشان تربیت نیروی متخصص و متعهد را از وظایف مراکز آموزش عالی معرفی کرد و ادامه داد: در ابتدای انقلاب، دروس معارف در دانشگاهها به دلیل محدودیتهای آن دوره به صورت کلاس برگزار نمیشد و اساتید بزرگ به صورت جلسات عمومی دروس معارف را تدریس میکردند که کین شیوه کارایی لازم را نداشت، اما به مرور زمان اساتیدی تربیت شدند که به هیچ عنوان کافی نبود و در همین راستا در بهمن سال ۸۵ و با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه معارف اسلامی تأسیس شد.
رئیس دانشگاه معارف اسلامی افزود: این دانشگاه اهدافی در چشمانداز خود دارد که مهمترین این اهداف عبارتند از: تربیت نیروی متخصص و توانمند که مهارتهای لازم را داشته و کسب کنند، تأمین محتوای درسی برای اساتید و دانشگاههای سراسر کشور ،و همچنین دانشافزایی و تقویت علمی استادان دانشگاهها.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر شاکری در ادامه، دانشگاه معارف اسلامی را دانشگاه تربیت مدرس برای گروههای معارف اسلامی سراسر کشور دانستند و به تشریح بخشهای مختلف دانشگاه پرداختند.
ایشان در تشریح وظایف بخش آموزش دانشگاه معارف اسلامی گفت: در این دانشگاه، مقطع کارشناسی نداریم و دانشگاه در مقاطع تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری، دانشپژوه میپذیرد. از ابتدای تأسیس، تعداد دانشجویان این دانشگاه در مقطع ارشد ۱۳۶۴ و در مقطع دکتری ۵۱۳ نفر میباشد که از این تعداد تاکنون در مقطع ارشد ۶۱۵ و در مقطع دکتری ۲۳۸ نفر از دانشگاه معارف اسلامی فارغالتحصیل شدهاند و بیش از هفتاد درصد فارغالتحصیلان مقطع دکتری این دانشگاه در مراکز مختلف علمی به عنوان هیئت علمی مشغول به کار هستند. ما در حقیقت برای وزارت علوم نیرو تربیت میکنیم و عمده فارغالتحصلان ما در این وزارت جذب میشوند. برخی از فارغالتحصیلان این دانشگاه نیز در پستهای علمی مهمی همچون نمایندگی مجلس، معاونت صداوسیما، ریاست دانشگاه، مدیران حوزههای علمیه و … مشغول به خدمت میباشند.
دکتر شاکری افزود: ۲۲ عضو هیئت علمی تمام وقت، ۱۰ عضو هیئت علمی وابسته و بیش از ۱۰۰ استاد مدعو از اساتید حوزه و دانشگاه، اساتید دانشگاه معارف اسلامی را تشکیل میدهند و البته با استانداردهای لازم جهت جذب فاصله داریم که این فاصله با دعوت اساتید توانمند تا حدودی برطرف شده است.
رئیس دانشگاه معارف اسلامی در خصوص آزمونهای ورودی این دانشگاه نیز اظهار داشت: آزمونهای ورودی در مقطع ارشد در تمام رشتهها اختصاصی است و در مقطع دکتری به صورت اختصاصی و سراسری برگزار میشود که در این مقطع در بعضی سالها حدود ۱۰۰۰ نفر شرکت کننده برای تصدی ۲۵ جایگاه دانشجویی به رقابت میپردازند. یکی از زیباترین اتفاقات این دانشگاه نیز با توجه به عمر کوتاه آن، کسب عنوان بالاترین درصد قبولی دانشآموخته کارشناسی ارشد در آزمون دکتری سال ۹۶ بود.
ایشان درباره تأثیر پاندمی کرونا بر تغییر سبک آموزش دانشگاه معارف اسلامی گفت: علیرغم مشکلات عدیده موجود در روند برگزاری کلاسها خلل چندانی ایجاد نشد و با تلاش همکاران سختکوش من در دانشگاه، با ایجاد زیرساختهای لازم، از ابتدای سال ۹۹ برخی کلاسها را به صورت مجازی برگزار کردیم و امروز همه کلاسهای ما که بالغ بر ۲۵۰ کلاس میباشد، در فضای مجازی و با کیفیت عالی برگزار و بارگذاری میشود و در حال حاضر در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر شاکری ادامه داد: در چند سال اخیر تبدیل گرایشها به رشتهها انجام شد و در حال حاضر ۸ رشته در مقطع ارشد و ۵ رشته در مقطع دکتری وجود دارد و تمام سرفصلهای این رشتهها تغییر و بهروزرسانی صورت پذیرفته است.
رئیس دانشگاه معارف اسلامی درباره فعالیتهای پژوهشی دانشگاه معارف اسلامی گفت: از رسالتهای دانشگاه معارف تأمین محتوای درسی برای دانشگاههای سراسر کشور است که با دعوت از اساتید توانمند و متخصص حوزه و دانشگاه، تاکنون ۱۳۵ متن درسی در رشتههای مختلف تدوین شده است. همچنین حدود ۱۹۳ کتاب کمکدرسی تدوین کردیم که حدود ۳۰۰ جلد کتاب میباشد. این کتابها متناسب با رشتهها و نیاز دانشجویان تدوین میشود. همچنین ۵ مجله پژوهشی داریم که برخی از آنان از مجلات برتر کشور هستند و قریب به ۵۰ درصد مقالات این مجلات توسط اساتید معارف سراسر کشور نگاشته میشود. از سوی دیگر با بیش از ۱۰ مرکز پژوهشی فعال قرارداد و تفاهمنامه داریم و کتابهای مشترکی منتشر کردهایم.
ایشان ادامه داد: دانشگاه معارف اسلامی در همایشهای مختلفی شرکت کرده است و تاکنون در ۹ همایش بینالمللی مشارکت داشتهایم. همچنین کرسیهای ترویجی به عنوان یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری به صورت فعال در حال برگزاری است تا جایی که تقریباً هر استاد هیئت علمی این دانشگاه، در سال یک کرسی ترویجی ارائه میدهد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر شاکری درباره فعالیتها و تشکلهای فرهنگی و سیاسی دانشجویان گفت: هشت انجمن علمی داریم که نشستهای بهروز و خوبی برگزار میکنند؛ همچنین اعضای بسیج اساتید و بسیج دانشجویی دانشگاه در فعالیتهای فرهنگی این دانشگاه و دیگر دانشگاهها شرکت فعالی دارند. دو نشریه فرهنگی نیز در این دانشگاه وجود دارد که وظایف اعلام برنامههای برگزار شده دانشگاه و چاپ مقالات دانشجویان را به عهده دارند. همچنین با توجه به شرایط خاص سال جاری و با توجه به آمار دریافت شده از دانشجویان، در دوره همهگیری کرونا، ۵۲ درصد از دانشجویان دانشگاه معارف اسلامی در تشکلهای جهادی مربوطه مشغول فعالیت هستند.
ایشان همچنین درخصوص بخش اداری و مالی دانشگاه عنوان کرد: به دلیل اینکه زیر مجموعه وزارت علوم نیستیم و بودجه دانشگاه معارف اسلامی، فرهنگی است، در مسائل اداری ـ مالی مشکلاتی داریم اما علیرغم وجود مشکلات به اندازه توان تلاش میکنیم و تمام اساتید و کارکنان دانشگاه به صورت جهادی عمل میکند و با تعهد در خدمت دانشجویان هستند و بنده صمیمانه از همکاران خود تشکر دارم به خصوص در یک سال اخیر که سخت مشغول خدمترسانی در عرصههای مختلف هستند.
رئیس دانشگاه معارف اسلامی درباره چشمانداز آینده دانشگاه معارف اسلامی گفت: ایجاد رشتههای جدید که دغدغه انقلاب و نظام است (مثل تاریخ تمدن نوین، آیندهپژوهی، مدیریت استراتژیک، مدیریت رسانه و …) از دغدغههای مسئولان دانشگاه معارف اسلامی است و امیدواریم با ایجاد چنین رشتههایی در دانشگاه به این دغدغه موجود پاسخگو باشیم. همچنین از برخی کشورها درخواست شده تا زمینه جذب دانشجوی بینالمللی در دانشگاه فراهم شود و در این زمینه باید از ظرفیت حوزه علمیه قم استفاده کنیم. مورد دیگر نیز توجه به بیانیه گام دوم میباشد که از دغدغههای جدی دانشگاه است و دانشگاه معارف اسلامی از پیشگامان در تحلیل و تبیین بیانیه گام دوم انقلاب بوده است. همچنین به دنبال آن هستیم تا جشنوارهای مستقل برای اساتید و دانشجویان معارف اسلامی داشته باشیم و پیشنهاد چنین جشنوارهای با عنوان جشنواره شهید مفتح ارائه دادهایم تا به طور ویژه از اساتید معارف فعال در دانشگاههای کشور قدردانی کنیم. نکته بعدی نیز تأسیس انتشارات دانشگاه معارف اسلامی است که از ملزومات اساسی این دانشگاه بهشمار میرود و با توجه به تأمین محتوای درسی و نیاز به چاپ برخی آثار اساتید معارف سراسر کشور، لزوم وجود این انتشارات در دانشگاه احساس میشود.
در پایان این نشست، حجتالاسلام والمسلمین دکتر شاکری ریاست دانشگاه معارف اسلامی، به پرسشهای خبرنگاران حاضر در جلسه پاسخ دادند.