شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳

به گزارش روابط عمومی دانشگاه معارف اسلامی، نشست خبری پنجمین اجلاسیه کنگره بین‌المللی «اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای مدظله‌العالی» ویژه اساتید معارف اسلامی سراسر کشور، صبح روز شنبه ۸ اردیبهشت و در محل سالن امام رضا علیه‌السلام دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد.
در این جلسه که با حضور جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار گردید، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر شاکری، رئیس دانشگاه معارف اسلامی با اشاره به میزبانی این دانشگاه از اجلاسیه اساتید معارف اسلامی دانشگاه‌های کشور در روز ۱۲ اردیبهشت، اظهار داشت: رسالت دانشگاه معارف اسلامی تربیت نیروی متخصص علوم اسلامی برای دانشگاه‌ها و همچنین تدوین متون برای دانشجویان است. وظیفه ما استفاده از اندیشمندان صاحب فکر و اندیشه در تربیت استاد و تأمین محتوا برای دانشجویان است اما متأسفانه شخصیت علمی رهبر انقلاب و جایگاه علمی ایشان که در برخی زمینه‌ها منحصر به فرد به شمار می‌آید، تا کنون مغفول مانده است.
وی با اشاره به ارتباطات گسترده مقام معظم رهبری با جوانان از سال‌های دور تا کنون، ابراز داشت: همچون سال‌های پیش از انقلاب اسلامی که جلسات تفسیر معظم‌له با استقبال جوانان مواجه بود، هم اکنون نیز استقبال چشمگیری برای دیدار با مقام معظم رهبری از سوی نسل جوان وجود دارد که باید از این ظرفیت بهره برد.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر شاکری، سبک تمدن‌ساز رهبر انقلاب را یکی از بهترین سبک‌های علمی در زمینه قرآن برشمرد و گفت: اساتید معارف اسلامی با همه دانشجویان کشور مرتبط هستند و اگر اساتید معارف اسلامی در این مباحث شرکت داشته باشند؛ در حقیقت جامعه دانشگاهی به این علوم متصل خواهند شد.
ایشان با اشاره به همکاری ۱۴۰۰ استاد با کنگره و برگزاری ده‌ها جلسه به منظور هماهنگی و اطلاع‌رسانی، اظهار داشت: در این زمینه تا کنون ۱۴ پیش‌نشست ارائه مقالات برپا گردیده است و بیش از ۲۰۰ مقاله به اجلاسیه اساتید معارف اسلامی ارسال شده و حدود ۸۰ اثر مورد پذیرش قرار گرفته که در قالب یک مجموعه پنج جلدی رونمایی خواهد شد.
رئیس دانشگاه معارف اسلامی با اشاره به برگزاری این اجلاسیه در دو نوبت صبح و بعد از ظهر در سالن شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی دانشگاه معارف اسلامی، یادآور شد: نوبت صبح اجلاسیه با سخنرانی حضرت آیت‌الله حسینی بوشهری آغاز و نوبت عصر اجلاسیه با برگزاری پنل‌های پنج‌گانه و سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدیان، به کار خود پایان خواهد داد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضایی اصفهانی، دبیر کنگره نیز گزارشی از برگزاری کنگره از سال ۱۴۰۰ تا کنون ارائه نمود و اظهار داشت: اجلاسیه‌های کنگره از سال ۱۴۰۲ آغاز به کار کرد و تا کنون ۱۸۰ مرکز علمی دانشگاهی و حوزوی در این کنگره مشارکت داشته‌اند و ۱۶ کمیته علمی نیز تشکیل شده است.
وی ترویج معارف قرآن کریم و آشناسازی جامعه با اندیشه‌های قرآنی رهبر انقلاب را اهداف اصلی کنگره نام برد و اظهار داشت: اغلب مردم به ویژه نسل جوان تنها با جنبه سیاسی رهبر انقلاب آشنایی دارند و از جنبه‌های علمی ایشان کمتر آگاه هستند؛ این کنگره در کنار ترویج فرهنگ قرآنی و مبانی نظام اسلامی، به دنبال معرفی جنبه‌های علمی کمتر شناخته شده مقام معظم رهبری است.
رئیس مجتمع قرآن و حدیث جامعه‌المصطفی این رویداد علمی را از بزرگترین کنگره‌های تاریخ ایران برشمرد و اظهار داشت: تا امروز ۲۶۱۱ چکیده مقاله و ۱۹۰۰ مقاله توسط دبیرخانه کنگره دریافت گردید و نزدیک به ۵۰ مجله آمادگی خود را برای انتشار مقالات کنگره اعلام نمودند.
وی با اشاره به برگزاری بیش از ۱۱۶ پیش‌نشست، ۷۲ کارگاه آموزشی و ۱۸ کرسی علمی ترویجی از سوی مراکز مختلف ویژه این کنگره بین‌المللی، خاطرنشان کرد: شورای سیاست‌‎گذاری کنگره تصمیم گرفت تا اجلاسیه‌ها در زمان‎‌ها و شهرهای مختلف برگزار شود و تا کنون شهرهای تهران، اصفهان و مشهد میزبان اجلاسیه بوده‌اند و در هر اجلاسیه، مجموعه آثار همان منطقه رونمایی شده است. در کشورهای مختلف نیز تقاضا برای برگزاری اجلاسیه کنگره وجود دارد که برای امسال در این زمینه برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضایی اصفهانی با اشاره به رونمایی (تا کنون) ۱۳ جلد از مقالات کنگره، ابراز داشت: پیش از کنگره مجموعاً ۷۰ مقاله ارشد و دکتری پیرامون اندیشه‌های قرآنی رهبر انقلاب تدوین شده بود در حالی که امروز این عدد از ۲۰۰ اثر عبور نموده است.