گزارش پیشنشست پنجم «همایش ملی مدیریت تراز انقلاب اسلامی در اندیشه و سیره آیتاللهالعظمی خامنهای (مدظله)»
سه شنبه, ۲۱ اسفند, ۱۴۰۳به گزارش روابط عمومی دانشگاه معارف اسلامی، پیشنشست «همایش ملی مدیریت تراز انقلاب اسلامی در اندیشه و سیره آیتاللهالعظمی خامنهای (مدظله العالی)» با موضوع « ضرورت بررسی اندیشه مقام معظم رهبری در مدیریت تراز انقلاب اسلامی » با ارائه حجتالاسلام جواد معین، مدیر روابط ملی و بینالملل حوزه علمیه خراسان، در تاریخ ۱۸ اسفند ماه توسط واحد پژوهش مدارس علمیه حضرت زینب(س) مهولات و حضرت رقیه(س) کاشمر و مدیریت روابط ملی و بینالملل حوزه علمیه خراسان در شهر مقدس مشهد برگزار شد.
این نشست که بستر مناسبی برای تبیین ابعاد مختلف مدیریت نظام جمهوری اسلامی بر پایه رهنمودهای مقام معظم رهبری فراهم کرد، با محوریت واکاوی چالشهای مدیریتی کشور و ارائه راهکارهای عملی به انجام رسید.
تبیین اصول مدیریت انقلاب و تقویت فرهنگ مدیریتی جهادی
در ابتدای این نشست حجتالاسلام جواد معین، مدیر روابط ملی و بینالملل حوزه علمیه خراسان، ضمن معرفی همایش ملی «مدیریت تراز انقلاب اسلامی در اندیشه و سیره امام خامنهای» گفت: این همایش با هدف دستیابی به یک معیار جامع مدیریت اسلامی، گفتمان انقلاب را در حوزه مدیریت تقویت کرده و بستری را برای ترویج فرهنگ مدیریت انقلابی فراهم میآورد.
وی همچنین بر اهمیت ایجاد همگرایی میان مدیران و مسئولان کشور برای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی تاکید کرد و افزود: یکی از اهداف کلیدی این همایش، ارائه مدلهای عملیاتی برای تحقق حکمرانی اسلامی در نهادها و سازمانهاست.
حجتالاسلام معین با اشاره به نیازهای مدیریتی کشور گفت: یکی از مسائل مهمی که امروز نیاز به توجه دارد، نهادینهسازی الگوی مدیریت جهادی است؛ الگویی که میتواند چالشهای مدیریتی را برطرف کرده و در راستای تقویت روحیه کارآمدی در نظام اداری کشور گامهای موثری بردارد.
الگوی مدیریتی انقلاب؛ بخشی از میراث فکری مقام معظم رهبری
مدیر روابط ملی و بینالملل حوزه علمیه خراسان به چشمانداز مدیریتی مقام معظم رهبری پرداخت و مدیریت نظام جمهوری اسلامی را مدلی متمایز و مبتنی بر آموزههای اسلامی، سیره معصومین(ع) و تجربیات چهار دهه انقلاب دانست و بیان داشت: این الگوی مدیریتی نه تنها میتواند چالشهای داخلی کشور را برطرف کند، بلکه ظرفیت تبدیل شدن به الگویی جهانی برای سایر کشورهای اسلامی را دارد.
وی با اشاره به شاخصهای کلیدی مدیریت تراز انقلاب اسلامی از منظر مقام معظم رهبری عنوان کرد: عدالتمحوری، مسئولیتپذیری مدیران، کارآمدی و روحیه جهادی، مردمی بودن و ارتباط مستقیم با جامعه از جمله معیارهای کلیدی هستند که معظمله در حکمرانی تراز انقلاب اسلامی به آنها تاکید داشتهاند. این شاخصها، نقشه راهی است که مدیران و مسئولان باید برای تحقق آرمانهای بلند انقلاب اسلامی از آن بهرهمند شوند.
حجتالاسلام معین همچنین بر تمایز الگوی مدیریت اسلامی با مدلهای مدیریتی غربی تاکید کرد و اظهار داشت: ارزشهای کلیدی مدیریت اسلامی همچون عدالتمحوری، مردمی بودن و اهتمام به کرامت انسانی در تضاد کامل با روحیه فردگرایانه، سودمحور و سلطهجوی مدیریت غربی است. این الگو، مبتنی بر ارزشهای انقلاب، پاسخی به زیادهخواهیهای فرهنگ جریانساز غرب است.
راهکارهای اجرایی برای تحقق مدیریت تراز انقلاب اسلامی
بخش پایانی این نشست به ارائه پیشنهادات علمی و عملیاتی برای طراحی و پیادهسازی مدل مدیریت اسلامی اختصاص داشت، طراحی و تدریس دروس اختصاصی مرتبط با مدیریت اسلامی و اندیشههای رهبری در مراکز و رشتههای مدیریتی؛ ارزیابی مدیران بر اساس معیارهای عدالتمحوری، کارآمدی و روحیه جهادی، با تاکید بر مردمی بودن و ارتباط سازنده با جامعه؛ بهرهگیری از مدلهای موفق مدیریتی نهادهای انقلابی مانند سپاه، بسیج و جهاد سازندگی برای اجرای مدیریتی اثربخش در سازمانهای دولتی و غیردولتی؛ و حمایت از پژوهشهای کاربردی و علمی به منظور طراحی مدلهای اجرایی بر اساس تفکرات رهبر معظم انقلاب و توسعه این الگو در سطح جامعه از جمله راهکارهای مطرحشده در این نشست بود.
لازم به ذکر است «همایش ملی مدیریت تراز انقلاب اسلامی در اندیشه و سیره امام خامنهای» با محوریت دانشگاه معارف اسلامی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و مجموعهای از نهادهای علمی دیگر همچون حوزه علمیه خراسان، مرکز مدیریت حوزههای علمیه، دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است، و علاقهمندان به شرکت در این همایش تخصصی میتوانند آثار پژوهشی خود را تا تاریخ ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ به سایت این همایش به نشانی https://hamayesh.maaref.ac.ir ارسال کنند.