ثبت نام سی و چهارمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان

یکشنبه, ۲۸ بهمن, ۱۳۹۷

سی و چهارمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان آغاز شد. طبق دستورالعمل اجرایی جشنواره برگزاری مرحله دانشگاهی جشنواره در اسفند ماه سال جاری و آزمون رشته‌های حفظ بخش آوایی و نیز رشته‌های بخش معارفی، همزمان در تاریخ ۹۷/۱۲/۶ ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲ برگزار می‌گردد.

زمان دریافت تمامی آثار بخش‌های هنری، پژوهشی، فناوری و ادبی  تا پایان خرداد ماه ۱۳۹۸ می‌باشد.

بخش ها و رشته ها :

بخش رشته
آوایی قرائت تحقیق- قرائت ترتیل- دعا و مناجات خوانی- اذان (برادران) – تواشیح (برادران)

حفظ ۵ جزء- حفظ ۱۰ جزء- حفظ ۲۰ جزء- حفظ کل

معارفی آشنایی با احادیث اهل بیت (ع) / آشنایی با مفاهیم نهج البلاغه/ آشنایی با مفاهیم صحیفه سجادیه/ حفظ موضوعی قرآن کریم
آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن کریم/ آشنایی با سیره معصومین/ احکام/ پرسمان قرآنی/ سبک زندگی ایرانی اسلامی
پژوهشی مقاله نویسی- تلخیص کتاب
ادبی شعر- داستان نویسی- فیلمنامه نویسی- نمایشنامه نویسی
هنری خوشنویسی- نقاشی- عکس- تذهیب- فیلم کوتاه- معرق و منبت- طراحی پوستر
فناوری تولید نرم افزار- تولید اپلیکیشن- کانال شبکه های مجازی

بخش معارفی (کتبی) :

مرحله دانشگاهی :

۱) آشنایی با احادیث اهل بیت(ع) :

کتاب حکمت نامه جوان (عربی فارسی)، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدی ری شهری، انتشارات دارالحدیث، بخش دوم (عوامل شکوفایی جوان)، از ص ۷۳ تا ۱۹۹

[دانلود منبع ]

۲) آشنایی با مفاهیم نهج‌البلاغه :

1. کتاب سیری در نهج‌البلاغه، استاد شهید مرتضی مطهری، نشر صدرا، (فصل های: مقدمه، ۱، ۶ و ۷)

[دانلود منبع ]

1. متن و ترجمه حکمت های ۱ تا ۱۰۰نهج‌البلاغه براساس ترجمه مرحوم استاد محمد دشتی(ره)

۳) آشنایی با مفاهیم صحیفه سجادیه :

کتاب اخلاق اجتماعی در صحیفه سجادیه، حمیدرضا حق شناس، مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

[دانلود منبع ]

۴) آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن :

کتاب تفسیر آیات برگزیده، علیرضا مستشاری، نشر معارف، از ابتدای جزء ۲۰ ، رابطه دختر و پسر، صفحه ۳۴۱ تا پایان کتاب

[دانلود منبع ]

۵) آشنایی با سیره معصومین(ع) :

کتاب درسنامه سیره معصومین(ع) ، محمد حسین واثقی راد، انتشارات مشعر، از ابتدای کتاب تا ص ۱۶۵ (انحصار فهم کامل قرآن به ائمه)

[دانلود منبع ]

۶) حفظ موضوعی قرآن کریم :

کتاب هر روز با قرآن و عترت، حفظ ۳۶۵ موضوع قرآن کریم، اثر حجت الاسلام و المسلمین حاج ابوالقاسم و همکاران، انتشارات نورالثقلین، از ابتدای فصل دوم آیات اخلاقی صفحه ۱۶۲ تا ابتدای فصل چهارم آداب معاشرت صفحه ۲۷۸

۷) رشته احکام:

کتاب از واجبات چه می دانیم؟، حجت الاسلام و المسلمین محمود اکبری، نشر فتیان، از ابتدای کتاب تا ص ۱۵۸(وجوب نجات مسلمان)

۸) پرسمان معارفی :

کتاب آفتاب مهر(پرسش و پاسخهای مهدوی)، تالیف مرکز تخصصی مهدویت از ابتدای کتاب تا انتهای فصل ششم، صفحه ۱۴۳، انتشارات بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)

[دانلود منبع ]

۹) سبک زندگی اسلامی ایرانی :

مرحله دانشگاهی:

برمدار آفتاب: سبک زندگی بر مدار حیات رضوی، محمد حسین پور امینی، آستان قدس رضوی

بخش پژوهشی :

۱- مقاله نویسی

• اسکتبار ستیزی و حضور بهنگام و آگاهانه دانشگاهیان در عرصه های اجتماعی و سیاسی بر اساس آموزه های قرآن و عترت
  • دانشگاه و رسالت تولید علم در آیینه تعالیم قرآن و اهل بیت(ع)
  • دانشگاه و رسالت مبارزه با اشرافی گری در محیط جامعه بر اساس آموزه های علوی(ع)
  • معارف قرآن و اهل البیت(ع) و دفاع از حریم عقاید و کیان اسلام در میدان علم و جهاد (با تاکید بر جایگاه شهدای دانشجوی مدافع حرم)
  • آرمان شهر مهدوی(عج) الگویی برای سبک زندگی جامعه منتظر
  • راهکارهای افزایش روحیه انقلابی، منش جهادی و انقلابی مانادن با تاسی به آیات و روایات
  • قرآن و سلامت

۲- تلخیص کتاب

• کتاب ما منتظریم بیانات مقام معظم رهبری پیرامون موضوع مهدویت و انتظار، به اهتمام حسن ملایی، نشر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج)
  • کتاب پژوهشی در اعجاز علمی قرآن، محمد علی رضایی اصفهانی، مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان

سایر بخش ها:

اطلاعات و جزئیات بیشتر سایر بخش ها طبق آیین نامه جشنواره

دریافت آیین نامه سی و چهارمین جشنواره سراسری قرآن و عترت

توضیحات :

• این جشنواره در سطح دانشجویان برگزار خواهد شد.
  • ملاک دانشجو بودن مخاطبان، تنها در مرحله اول اعمال می شود، بنابراین اگر دانشجویی پس از حضور در مرحله دانشگاهی فارغ التحصیل شود می تواند در صورت برگزیده شدن در مراحل بعدی نیز شرکت نماید.
  • مرحله دانشگاهی رشته های حفظ در دانشگاه های مبدا برگزار خواهد شد. (آزمون بصورت تستی و از محفوظات خواهد بود).
  • مرحله دانشگاهی بخش معارفی و حفظ به صورت کتبی در تاریخ ۱۳۹۷/۱۲/۶ ساعت ۱۰.۳۰ صبح به صورت همزمان برگزار خواهد شد.
  • آزمون رشته های حفظ و بخش کتبی بصورت چهارگزینه ای بوده و دارای نمره منفی می باشد.
  • دانشجویانی که در جشنواره های ملی ‌دانشجویان در سال های گذشته حائز رتبه اول تا سوم و در مرحله سراسری حائز رتبه اول شده‌اند حق شرکت در همان رشته در جشنواره را نخواهند داشت.
  • در تمامی زیر گروه‌های رشته حفظ، دانشجویانی که طی دوره های گذشته حائز رتبه‌های اول تا سوم مرحله سراسری و ملّی شده‌اند نمی‌توانند در زیر گروه پایین‌تر شرکت نمایند.
  • آزمون رشته های قرائت (تحقیق و ترتیل) از کل قرآن کریم و براساس مصحف خط عثمان طه (به روایت حفص از عاصم) و ترجمه استاد فولادوند می باشد.
  • هر دانشجو فقط در یک رشته می تواند ثبت نام کند. (به استثنای رشته تواشح)
  • بخش های پژوهشی، ادبی، هنری و فناوری و نیز رشته های دعا و مناجات خوانی، تواشیح و اذان دارای دو مرحله دانشگاهی و سراسری می باشد و آثار برگزیده دانشگاهی این بخش می بایست تا پایان خرداد ماه سال ۹۸ به دبیرخانه جشنواره سراسری که از طریق نامه و سایت https://farhangi.msrt.ir/fa اعلام می گردد توسط دانشگاه ارسال شود. برگزیدگان مرحله سراسری به مرحله ملی معرفی می شوند.

زمان بندی برگزاری مسابقات :

1. مرحله دانشگاهی:
    • بخش معارفی و حفظ: برادران و خواهران، روز دوشنبه تاریخ ۱۳۹۷/۱۲/۶ ساعت ۱۰.۳۰ صبح
    • بخش آوایی: متعاقبا تا تاریخ ۹۷/۱۲/۱۰ به اطلاع شرکت کنندگان خواهد رسید.
  2. مرحله منطقه‌ای: نیمه اول اردیبهشت ۱۳۹۸
  3. مرحله کشوری: تابستان ۱۳۹۸
  4. مرحله ملی: آبان ۱۳۹۸

ثبت نام:

بعد از مطالعه دقیق و کامل آیین نامه مسابقات

با ارسال مشخصات به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۱۰۱۱۶۶ طبق فرمت زیر :

«قرآن+نام و نام خانوادگی+رشته انتخابی»

تا روز شنبه ۴ اسفند ۱۳۹۷

تذکر:

حتما کلید واژه «قرآن» در اول پیامک درج شود.

منبع خبر: مدیریت دانشجویی فرهنگی