فراخوان ارسال مقاله به نوزدهمین همایش «بین‌المللی دکترین مهدویت»

چهارشنبه, ۳ آبان, ۱۴۰۲

مؤسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت) با همکاری دانشگاه معارف اسلامی و برخی نهادها و ارگان‌های علمی، پانزدهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت را در اسفند‌ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد کرد.
مهلت ارسال مقالات: ۳۰ دی ماه ۱۴۰۲
زمان برگزاری همایش: ۳ و ۴ اسفند ماه ۱۴۰۲
موضوع این همایش دو روزه چالش‌ها و راهکارهای حکومت دینی و نظام اسلامی در مواجهه با نسل جوان است که بدینوسیله از همه فرهیختگان و اندیشمندان جهت ارائه مقالات پژوهشی در محورهای زیر دعوت می‌شود:

انقلاب اسلامی

ـ زمینه‌های فکری انقلاب اسلامی
ـ جایگاه انقلاب اسلامی در تاریخ و جهان
ـ تفاوت انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب‌ها
ـ نقش انتظار در شکل‌گیری انقلاب اسلامی
ـ نقش جوانان در تحقق انقلاب اسلامی
ـ انقلاب اسلامی، زمینه‌ساز ظهور
ـ ارزیابی عملکرد نظام در رابطه با جوانان

چالش‌ها (فرهنگی، اجتماعی و سیاسی)

ـ ضعف محتوایی و روشی در انتقال معارف دینی و انقلابی
ـ نسل جوان آماج تهاجم سنگین فرهنگی و تبلیغات گسترده و سازمان‌یافته دشمنان (به‌ویژه در فضای مجازی)
ـ ضعف در شناخت روحیه، ویژگی‌ها، اقتضائات عاطفی و شخصیتی جوان (آرمان‌خواهی، هویت‌طلبی و…)
ـ ضعف در شناخت زمینه‌های آسیب‌پذیری فرهنگی جوانان
ـ ضعف در نهادهای آموزشی و تربیتی(مدیریتی، محتوایی، کمبود مربیان تراز انقلاب)
ـ تأثیرپذیری مراکز علمی، فرهنگی و هنری از فرهنگ غرب
ـ زمینه‌های اجتماعی و سیاسی آسیب‌پذیری جوانان
ـ ضعف در اطلاع‌رسانی، تبیین و تحلیل به هنگام مسایل اجتماعی و سیاسی

راهکارها(تبیینی و اجرائی)

ـ تبیین مبانی و اهداف انقلاب اسلامی و اقتضائات آن
ـ تبیین کارآمدی و دست‌آوردهای انقلاب اسلامی
ـ تبیین نقشه‌ها و تلاش‌های دشمن در راستای مقابله با انقلاب
ـ تبیین نقش اندیشه مهدویت و انتظار در هویت‌بخشی، آرمان‌خواهی، امیدآفرینی، معنویت، مقاومت، استکبارستیزی، تکلیف‌آفرینی، پیشرفت و استمرار انقلاب
ـ تبیین سیره امامین انقلاب در اهتمام به تربیت نسل جوان
ـ تبیین نقش و جایگاه حوزه‌ها در تربیت نسل جوان
ـ تبیین نقش و میزان مسئولیت و سهم هریک از نهادهای آموزشی، فرهنگی، ورزشی، انقلابی و مردمی در رشد، بالندگی و تربیت نسل جوان
ـ تربیت مدیران و نیروهای کارآمد در تعامل با نسل جوان
ـ تغییر رویکرد آموزش‌محور به تربیت‌محور در نهادهای آموزشی
ـ الگوسازی برای نسل جوان
ـ جوان گرایی در مدیریت
ـ استفاده از ظرفیت نهادهای آموزشی، فرهنگی، انقلابی، دینی و مردمی در تربیت نسل جوان (حوزه‌های علمیه، آموزش و پرورش، دانشگاه، مساجد، هیآت، بسیج، صداوسیما، وزارت ورزش و جوانان، وزارت فرهنگ و ارشاد، سازمان تبلیغات، فضای مجازی و…)
ـ تحول در محتوا و روش نهادهای آموزشی در تراز انقلاب
ـ استفاده از زبان هنر و قالب‌های نو در انتقال معارف

توضیحات

ـ چاپ مقالات برتر در فصل‌نامه‌های علمی پژوهشی مشرق موعود، عصرآدینه و علمی ترویجی پژوهش‌های مهدوی
ـ مقالات ارائه شده که مضمون آنها به عناوین پیشنهادی فراخوان نزدیک باشد با تأیید کمیته علمی پذیرفته خواهند شد.
ـ مقالات ارائه شده نباید پیش‌تر در دیگر همایش‌های علمی یا مجلات و فصل‌نامه‌های پژوهشی در داخل و خارج از کشور ارائه یا چاپ شده یا کپی‌برداری از مقالات دیگران باشد.
ـ مقالات برگزیده با حضور نویسندگان آنها در همایش ارائه خواهند شد.
ـ کمیته علمی همایش، مقالات برگزیده شده را به صلاح‌دید خود در مجلات مؤسسه چاپ و منتشر خواهد کرد و از ارائه‌کنندگان قدردانی شایسته به‌عمل خواهد آورد.
ـ اصل مقاله حداکثر تا هفت هزار و پانصد کلمه (۲۵ صفحه) با فرمت «Word» از طریق پایگاه اینترنتی (www.mahdaviat-conference.com)، به دبیرخانه همایش ارسال گردد. (شماره تماس و ایمیل در صفحه اول مقاله درج گردد.)
ـ مقالات ارسالی بایستی دارای چکیده، مقدمه، ساختار مناسب و فهرست منابع به‌همراه سوابق علمی و پژوهشی نویسنده باشد.
ـ مقالات باید حداکثر تا تاریخ ۳۰‎ دی‌ماه ۱۴۰۲ (۹ رجب ۱۴۴۵، ۲۰ ژانویه ۲۰۲۴) به دبیرخانه همایش ارسال شود.
ـ همایش در ۳ و ۴ اسفند ‎ماه ۱۴۰۲ (۱۲ و ۱۳ شعبان‌المعظم ۱۴۴۵، ۲۳ فوریه ۲۰۲۴) برگزار خواهد شد.

نشانی دبیرخانه دائمی همایش: قم ـ خیابان شهدا (صفائیه)، کوچه ۲۵، پلاک ۲۷.
کدپستی: ۴۵۶۵۱ ـ ۳۷۱۳۷
تلفن: ۳۷۸۴۰۰۸۰ ـ ۰۲۵