کتاب «انقلاب اسلامی در منظومه فکری آیت‌الله خامنه‌ای» منتشر شد

سه شنبه, ۱۰ آبان, ۱۴۰۱

انقلاب اسلامی ایران را می‌توان سرآغاز حیاتی جدید در تاریخ معاصر ایران و جهان معرفی نمود. انقلاب اسلامی با الهام از مبانی دین مبین اسلام و با الهام از نفس قدسی حضرت امام خمینی(ره) توانست هیمنه پوشالی بلوک شرق و غرب را بشکند و طرحی نو و راهی دیگر را پیش روی جهانیان قرار دهد. این انقلاب با توجه به تحولات بنیادی در ابعاد مختلف جامعه و نیز ویژگی‌های ممتازی که نسبت به سایر انقلاب‌های بزرگ دنیا دارد از جنبه‌های مختلفی قابل بررسی است. اندیشمندان دلایل متفاوتی برای عمق و گستره تأثیر انقلاب اسلامی بر شرایط داخلی ایران و در عرصه بین‌الملل ذکر کرده‌اند. در این میان می‌توان ادعا نمود، نگاه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به انقلاب اسلامی، از جامع‌ترین و کامل‌ترین نگاه‌ها در تحلیل انقلاب اسلامی است. رهبر معظم انقلاب علاوه بر اینکه از ابتدای تحولات نهضت امام(ره) در جریان ریز اتفاقات و حوادث انقلاب قرار داشته‌اند، به عنوان اندیشنمندی عمیق و دارای تفکر راهبردی و مبتنی بر شناخت جامع از مبانی اسلامی و مستندات تاریخی به تحلیل انقلاب اسلامی همت گماشته‌اند. متأسفانه دیدگاه جامع ایشان نسبت به انقلاب اسلامی همچنان در مجامع علمی کشور مورد توجه جدی قرار نگرفته است. این اثر به دنبال آن است که منظومه فکری رهبر معظم انقلاب را نسبت به انقلاب اسلامی تبیین و تشریح نمایید.
فصل اول کتاب فوق به بررسی مفاهیم و کلیات این بحث پرداخته است.
در فصل دوم، مبانی فکری، اهداف و شعارهای انقلاب اسلامی در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب مورد توجه قرار گرفته است.
فصل سوم کتاب به چیستی انقلاب از دیگاه ایشان می‌پردازد.
فصل چهارم متکفل بیان چرایی وقوع انقلاب اسلامی است.
در فصل پنجم چگونگی وقوع انقلاب اسلامی از منظر رهبر انقلاب بیان می‌شود.
فصل ششم به نتایج و دستاوردهای انقلاب اسلامی توجه دارد.
نیز در فصل آخر کتاب به چالش‌ها و آسیب‌های پیش روی انقلاب اسلامی پرداخته می‌شود.
این اثر از سوی دفتر نشر معارف با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه معارف اسلامی به زیور طبع آراسته شده است.
گروه انقلاب اسلامی از طریق شماره ۰۲۵۳۲۱۱۰۵۸۵ و رایانامه irs@maaref.ac.ir منتظر دریافت دیدگاه‌ها و نظرات ارزشمند خوانندگان ارجمند به ویژه استادان و صاحبنظران است تا با اعمال آن در چاپ‌های بعد، شاهد ارتقاء هر چه بیشتر این اثر باشیم.
جهت آشنایی بیشتر با مطالب این اثر صفحه‌های آغازین کتاب را ملاحظه نمایید.