برگزاری چهل و دومین جلسه تفسیر نهج البلاغه توسط استاد مجد فقیهی

سه شنبه, ۲۴ مهر, ۱۳۹۷

تفسیر نهج البلاغه توسط استاد مجد فقیهی روز سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷ در نمازخانه دانشگاه برگزار شد.

در این جلسه استاد به تفسیر حکمت ۴۶۲ نهج البلاغه پرداختند.

حضرت در این کلام نورانی فرمودند :

وَ سُئِلَ عَلَیْهِ السَّلَامُ عَنِ التَّوْحِیدِ وَ الْعَدْلِ فَقَالَ التَّوْحِیدُ أَلَّا تَتَوَهَّمَهُ وَ الْعَدْلُ أَلَّا تَتَّهِمَهُ

از امام علیه السّلام از (معنى) توحید و عدل پرسیدند آن حضرت فرمود: توحید (یگانه دانستن خدا) آنست که او را در وهم و اندیشه در نیاورى (که آنچه در اندیشه آید مانند تو مخلوق است) و عدل آنست که او را (بآنچه شایسته او نیست) متّهم نسازى (زیرا کار ناشایسته کردن یا از جهل و نادانى است، یا از ناچارى و نیاز و خداوند از این دو منزّه است).

استاد مجد فقیهی گفتند:

خداوند مافوق توهمات بشری است و در توهم نگنجد. در کلام نورانی امام رضا(ع) فرمودند:

«فَهُوَ لَا تُدْرِکُهُ الْأَوْهَامُ وَ هُوَ یُدْرِکُ الْأَوْهَامَ‏»

اوهام خدا را درک نکنند و او اوهام را درک کند.

یگانه دانستن خدا یعنی بی نظیر دانستن خدا، وقتی او متصور شود دیگر بی نظیر نیست او مخلوق ذهن ما می شود.

مور ضعیف و ناتوان چون‌ شکل‌ یزدانی‌ کشد                 بی‌شک به شکل مورچه با شاخ حیوانی کـشد

اشکال: خدایی که نه تعقل، نه تصور و نه توهم شود یک حقیقت مجهول است چگونه می شود او را عبادت کرد یا به او ایمان آورد؟

جواب: همه جا شناخت از طریق تصور و صورت گری نیست برخی ادراکات وجود دارد که هیچ گونه تعقل و تصور و توهمی از آن نداریم. مانند: گرسنگی

برای دریافت صوت اینجا کلیک کنید.

منبع خبر : مدیریت دانشجویی فرهنگی