مراسم جشن میلاد حضر زهرا سلام الله علیها و آیین تجلیل از استاد قرائتی

مراسم جشن میلاد حضر زهرا سلام الله علیها و آیین تجلیل از استاد قرائتی

یکشنبه, ۲ دی, ۱۴۰۳

 

 

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه معارف اسلامی، مراسم بزرگداشت و تجلیل از استاد قرائتی با حضور اساتید، همکاران علمی و دانش پژوهان دانشگاه معارف اسلامی و خانواده های آنان در شامگاه شنبه (اول دی ماه ۱۴۰۳) در سالن شهید حاج قاسم سلیمانی دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد و از تلاش‌ها و اقدامات علمی و تبلیغی بیش از نیم قرن حجت الاسلام والمسلمین استاد قرائتی مفسر قرآن کریم تجلیل و تقدیر به عمل آمد.

استاد قرائتی در ابتدای این مراسم بیان داشت: اخلاص در زندگی و زیست انسانی و لزوم توجه دانشجویان و طلاب حوزه های علمیه به آن، از جمله خصایص پسندیده و مورد اهتمام علمای اسلام است که در عرصه تبلیغ دین اسلام نتایج مطلوبی را به ثمر رسانده است.

 

وی افزود: طلاب و حوزه های علمیه باید به سنت های اصیل خود پایبند باشند و از القاب و عناوین امروزی همچون دکتر و این گونه لقب ها پرهیز کنند.

 

استاد و مفسر قرآن کریم بیان داشت: طلاب و فضلای حوزه های علمیه نباید تنها به دروس حوزوی اکتفا کنند؛ بلکه علاوه بر آن باید از کتاب های لازم در راستای رسالت طلبگی و حوزوی نیز غفلت نکرده و حتی از تعطیلات خود نیز بهره برداری و استفاده کنند.

 

وی با اشاره به لزوم مسئله محور بودن تحقیقات و پایان نامه ها تاکید کرد: باید پایان نامه ها و تحقیقات دانشجویان و طلاب حوزه های علمیه در راستای حل مسائل و مشکلات نظام و انقلاب اسلامی باشد و ثمرات آن در جامعه اسلامی مشاهده شده و مشکل و گره ای را حل و فصل کند؛ والا علم آنان از نوعِ علم غیر مفید و لاینفع به حساب خواهد آمد.

 

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی افزود: در اغلب مواقع می بینیم که در بسیاری از عرصه ها علم داریم؛ ولی علمی است که به درد مردم نمی خورد و تحولی از بابت آن در جامعه به وجود نمی آید که باید این مشکل برطرف شود.

 

وی اشاره به اینکه قرآن کریم منبع تمام علوم است، اظهار داشت: باید تمام عمر ما صرف یادگیری قرآن کریم و کتاب خالق شود؛ نه اینکه عمر با برکت خود را صرف کتاب مخلوق کرده و از توجه به کتاب الهی غفلت کنیم.

 

استاد و مفسر قرآن کریم با بیان این که دانشجویان و طلاب حوزه های علمیه باید از تحصیل فاصله نگرفته و در این راه ثابت قدم باشند عنوان کرد: فضلای حوزه های علمیه نباید خود را فارغ التحصیل بدانند. همچنین از تعصبات حزبی دوری کرده و فوق خط و مشی ها باشد.

 

وی با اشاره به اهمیت تبلیغ چهره به چهره و لزوم توجه مبلغان به این مسئله ابراز کرد: تاثیری که تبلیغ چهره به چهره در جامعه داشته و اثرگذاری دارد به مراتب بیشتر و بهتر از تبلیغ عمومی است و باید مبلغان به این نکته توجه لازم را داشته باشند.

 

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به اهمیت کار اساتید و تربیت شاگردان در کشور عنوان کرد: اساتید باید استعدادهای افراد را کشف کرده و بیش از بهره برداری از علم و دانش خود با استفاده از عمل خود، افراد را به خود جذب کرده و تربیت کنند.

 

ایشان با اشاره به اهمیت استفاده مبلغان از روش های نوین تبلیغی اظهار داشت: مبلغان باید با روش های صحیح و مناسب و با ابتکارات جالب و جذاب، به عرصه تبلیغی وارد شده و از ابتکارات و خلاقیت های خود همچون تمثیل، استفاده کرده و بهره های تبلیغی خود را افزایش دهند.

 

حجت الاسلام والمسلمین دکتر روح الله شاکری رئیس دانشگاه معارف اسلامی در این مراسم با اشاره به بهره مندی بیش از پیش دانشگاه معارف از وجود استاد قرائتی ابراز کرد: دانش آموختگان و دانش پژوهان دانشگاه معارف از وجود ارزشمند استاد قرائتی بهره‌های فراوان برده اند.

 

وی با اشاره به پرکار بودن استاد قرائتی و درس و بحث های فراوان این استاد در رسانه ملی و کشور افزود: شاید بتوان گفت که استاد قرائتی حداقل در بعد از انقلاب اسلامی، پرکارترین و پرتلاش‌ترین روحانی است که ما می‌شناسیم و همه ما از کودکی از همان تلویزیون های سیاه و سفید، درس‌های قرآن ایشان را به یاد داریم.

 

رئیس دانشگاه معارف اسلامی بیان داشت: استاد قرائتی تفسیر را با رسانه ملی در خانه‌های مردم ایران، بسط و گسترش داد؛ شخصیتی که تلاش کرد تفسیر را خصوصا در حوزه‌های علمیه به صورت ویژه توسعه دهد.

 

وی افزود: استاد قرائتی واقعاً مورد توجه مردم است و توسعه فرهنگ تفسیر و بسط آن در جامعه و نیز آشنایی بیش از پیش عموم مردم در جامعه ایران اسلامی با مضامین و آموزه های الهیِ قرآن کریم، مدیون حاج آقای قرائتی است.

 

دکتر شاکری افزود: استاد قرائتی کارهای فراموش شده‌ را احیا کردند؛ مثلا بعد از انقلاب اسلامی کسی به زکات، چنان اهمیتی نمی داد؛ اما کسی که زکات را – که یک واجب فراموش شده بود – احیا کرد، استاد قرائتی بود.

 

وی با اشاره به اهتمام و توجه استاد قرائتی به مسئله مهدویت بیان داشت: استاد قرائتی در سال ۱۳۸۰ مرکز تخصصی مهدویت را احیا کرد؛ درحالی که در گذشته ما می‌دانیم در این کشور، مسئله مهدویت بسط و گسترش داده نشده بود؛ ولی امروز صدها طلبه تربیت شده و متخصص مهدویت به وجود آمده است.

 

رئیس دانشگاه معارف اسلامی افزود: استاد قرائتی مباحث مهدویت را هم تبلیغ و پژوهش می‌کنند و هم تدریس دارند و در دیداری که با تعدادی از دوستان خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم، آقا فرمودند: «هرجایی که آقای قرائتی پا گذاشت آنجا منشا برکات شد» همچنین فرمودند: «اخلاصی که حاج آقای قرائتی دارند همیشه منشأ اثر هست».

 

وی احیا و ساخت مساجد را از جمله خدمات ماندگار استاد قرائتی با تأسیس مرکز تخصصی نماز عنوان و ابراز کرد: حاج آقای قرائتی اقدامات ارزشمندی را در حوزه احیا و ساخت مساجد انجام دادند که ساخت مساجد بین راهی از جمله این اقدامات بود و واقعاً در کشور ما ساختن مساجد در بین راه‌ها مرسوم نبود و با کمبود مواجه بودیم.

 

ایشان اخلاص در عمل را از جمله خصوصیات بارز استاد قرائتی دانست و اظهار داشت: استاد قرائتی در همه حال متواضع هستند و من هیچگاه این را فراموش نمی‌کنم که گاهی اوقات ایشان در سخت‌ترین شرایط دنبال این بودند که مسئله‌ای را حل کنند؛ صرف نظر از اینکه دعوت شده یا نشده باشد، سراغ کسانی می رفت که اگر منشا اثر بود خودشان اقدام می‌کرد.

 

وی بیان داشت: استاد قرائتی در تبلیغ دین تکلیف محور است و اساساً نگاه نمی‌کند که جمعیت کم است یا خیر، همچنین نوع بیان استاد قرائتی از دین و تفسیر کوتاه و دلنشین همراه با مثال سبب شده تا بسیاری از مردم ایران، استاد قرائتی را بیشتر از همه شناخته و مباحث ایشان را دنبال کنند.

در ادامه این مراسم از نیم قرن فعالیت قرآنی حجت الاسلام والمسلمین قرائتی تجلیل شد و کتاب های منتشره معاونت پژوهشی در سال ۱۴۰۳ رونمایی و از پژوهشگران برتر دانشگاه در سال ۱۴۰۳ تقدیر به عمل آمد.

 

تقدیر از پژوهشگران برتر سال ۱۴۰۳ دانشگاه معارف اسلامی

ردیف نام سمت عنوان
۱          حجت‌الاسلام دکتر اباذر نبویان دبیر فصلنامه «اندیشه نوین دینی» دبیر فصلنامه برتر
۲          جناب آقای دکتر علی برخورداری کارشناس فصلنامه «اندیشه نوین دینی» کارشناس فصلنامه برتر
۳          حجت‌الاسلام دکتر کامران اویسی دانشیار گروه معارف قرآن و حدیث استاد پژوهشگر برتر
۴          حجت‌الاسلام دکتر محمدهادی منصوری دبیر محترم «کمیته مهدویت» دبیر «کمیته مهدویت»
۵          حجت‌الاسلام دکتر مهدی باب‌اله‌زاده دکتری گروه اخلاق اسلامی رساله برتر
۶          حجت‌الاسلام دکتر محمود کشاورز دکتری گروه انقلاب اسلامی رساله برتر
۷          حجت‌الاسلام دکتر علیرضا شیرزاد دکتری گروه قرآن و متون اسلامی رساله برتر
۸          جناب آقای دکتر یاسر هاشمی دکتری گروه مبانی نظری اسلام رساله برتر
۹          حجت‌الاسلام دکتر سعید حلاجی‌فرد دکتری گروه تاریخ و تمدن اسلامی رساله برتر
۱۰     حجت‌الاسلام محسن دلریش ارشد گروه اخلاق اسلامی پایان‌نامه برتر
۱۱     حجت‌الاسلام محمدجواد قاسمی ارشد گروه مدیریت فرهنگی پایان‌نامه برتر
۱۲     جناب آقای مهدی رستمی ارشد گروه تاریخ و تمدن اسلامی پایان‌نامه برتر
۱۳     حجت‌الاسلام محمدحسین سلجوقی‌نژاد ارشد گروه مشاوره پایان‌نامه برتر
۱۴     حجت‌الاسلام حسن یوسفی ارشد گروه انقلاب اسلامی پایان‌نامه برتر
۱۵     جناب آقای الیاس خودستان ارشد گروه معارف قرآن و حدیث پایان‌نامه برتر
۱۶     سرکار خانم مهدیه لری‌پور ارشد گروه مبانی نظری اسلام پایان‌نامه برتر
۱۷     حجت‌الاسلام سعید اسدی ارشد گروه تبلیغ دین پایان‌نامه برتر

 

منبع خبر: روابط عمومی