مراسم گرامیداشت آغاز امامت حضرت ولی عصر (عج)
دوشنبه, ۲۸ آبان, ۱۳۹۷مراسم گرامیداشت آغاز امامت حضرت ولی عصر (عج) با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد صابر جعفری قائم مقام بنیاد مهدی موعود (عج)، روز یکشنبه ۲۷ آبان ماه ۹۷ بعد از نماز ظهر و عصر در نمازخانه دانشگاه معارف اسلامی برگزار گردید.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر جعفری سخنانشان را با سوال از حلقه مفقوده قیام اهل بیت(ع) آغاز نمودند؛ حلقه مفقوده قیام اهل بیت(ع) چه بوده است؟ یعنی آنچه مانع از قیام اهل بیت(ع) میشده چه بوده است؟ و در جواب این سوال گفتند: از چند منظر میتوانیم در مورد پاسخ به این سوال گفتگو کنیم؛ یک منظر بحث علل غیبت میتواند باشد، منظر دیگر جستجو در روایاتی است که ویژگی یاران امام زمان(عج) را مطرح میکنند، همچنین در روایاتی که شرایط ظهور را گفته است میتوانیم این بحث را دنبال کنیم. به طور مثال در برخی روایات، از جمله روایت سُدیر صیرفی داریم که وقتی سدیر از امام صادق(ع) در مورد عدم قیام میپرسند امام (ع) در جواب به ایشان می فرماید: ای سدیر! به خدا سوگند، اگر شیعیانم به عدد این بزغالهها میبودند، نشستن در خانه و سکوت برایم جایز نبود، آن گاه من به سوی بزغالهها متوجه شدم و آنها را شمردم، هفده بزغاله بود!
در روایات مختلف داریم وقتی از برخی ائمه سوال میشد چرا قیام نمیکنید؟ هر کدام از ائمه جوابی به صراحت یا کنایه در پاسخ به این سوال میفرمودند و پاسخی که میفرمودند آن حلقه مفقودهای هست که امروزه به کار ما میآید.
قائم مقام بنیاد مهدی موعود (عج) در ادامه سخنانشان به حلقه مفقوده قیام اهل بیت(ع) اشاره نمودند؛ حلقه مفقوده قیام اهل بیت(ع) و ظهور امام عصر(عج) که باید امروز به آن اهتمام بورزیم و در روایات مختلف از جمله روایت سدیر نیز آمده است بحث “یار” است، یعنی یارانی که ویژگیهای لازم را داشته باشند و بار امام را بتوانند حمل کنند و مسئولیتها را به گردن بگیرند، اگر یار باشد بقیه مسائل قابل حل است.
حجت الاسلام و المسلمین جعفری در توضیح ویژگیهای یار با اشاره به روایات متعدد گفتند: امام رضا(ع) میفرماید رحم الله عبدا أحیا أمرنا؛ خدا رحمت کند عبدی که امر ما را احیا کند، یعنی علوم ما را یاد بگیرد و به دیگران بیاموزد که اگر مردم محاسن کلام ما را بدانند از ما تبعیت خواهند کرد که همه طلاب با همین نگاه وارد حوزه شدهاند یعنی برای یادگرفتن و بعد یاد دادن علوم اهل بیت وارد حوزه شدهاند. امام سجاد(ع) میفرماید: منتظران بهترین هر زمانی هستند کسانی هستند که غیبت امام زمان(عج) برایشان مثل دیدار است، یعنی به وظیفهاش عمل میکند در عین اینکه امام (ع) را نمیبیند. بعد امام (ع) میفرماید: اینها در پنهان و آشکارا مردم را به دین خدا دعوت میکنند و به تعبیر من حلقه مفقوده قیام را فراهم میکنند.
دکتر جعفری در ادامه با اشاره به روایتی از امام حسن عسگری(ع) به تشریح وظیفه فعلی منتظران پرداختند؛ در روایتی از امام حسن عسگری داریم “خَصْلَتَانِ لَیْسَ فَوْقَهُمَا شَیْ ءٌ ، الْإِیمَانُ بِاللَّهِ وَ نَفْعُ الْإِخْوَانِ” ما در مرحله اول باید ایمان به وعدههای الهی داشته باشیم و در مرحله بعد باید این وعدهها و باور به آنها را به مردم منتقل کنیم؛ ما دیدیم خداوند چطور طاغوت پهلوی را با اینکه دست ما خالی بود از بین برد، وعده نصرت الهی قطعی است “ان تنصر الله ینصرکم”، در جنگ تحمیلی هم نصرت الهی کاملا مشهود بود و ما ارتش عراق را که کل دنیا پشتش بود، زمنگیر کردیم، باید باور به نصرت الهی داشته باشیم. جامعه منتظر باید ایمان به نصرت را در خود بپروراند، اگر ما درست عمل کنیم خدا کمک میکند. ما باید ایمان به نصرت الهی داشته باشیم و البته متوجه باشیم و بدانیم دشمن برنامه دارد تا غافلگیر نشویم. وعده خدا در مورد حضرت مهدی (عج) محقق خواهد شد ان الله لایخلف المیعاد.
ایشان در جمع بندی سخنانشان وظیفه اصلی را تلاش برای احیای امر و تربیت یار دانسته و گفتند:
برای تربیت یاران دو چیز باید شکل بگیرد، به تعبیر امام عسگری(ع) باور به نصرت و وعده الهی و دیگری النفع بالاخوان یعنی خیر رساندن به برادران که این خیر اعم از خیر فکری و اقتصادی و روحی است تا جامعه را برای ظهور حضرت آماده کنیم.