پنجاه و ششمین جلسه تفسیر نهج البلاغه توسط استاد مجد فقیهی
چهارشنبه, ۱ اسفند, ۱۳۹۷پنجاه و ششمین جلسه تفسیر نهج البلاغه توسط استاد مجد فقیهی روز سه شنبه ۳۰ بهمن ۹۷ در نمازخانه دانشگاه برگزار شد.
در این جلسه استاد به تفسیر فرازهایی از نامه ۵۳ نهج البلاغه پرداختند.
امیرالمومنین (ع) در فرازی از نامه به مالک اشتر می فرماید:
لَیْسَ شَىْءٌ بِاَدْعى اِلى حُسْنِ ظَنِّ راع بِرَعِیَّتِهِ مِنْ اِحْسانِهِ اِلَیْهِمْ وَ تَخْفیفِهِ الْمَؤُوناتِ عَلَیْهِمْ وَ تَرْکِ اسْتِکْراهِهِ اِیّاهُمْ عَلى ما لَیْسَ لَهُ قِبَلَهُمْ. فَلْیَکُنْ مِنْکَ فى ذلِکَ اَمْرٌ یَجْتَمِعُ لَکَ بِهِ حُسْنُ الظَّنِّ بِرَعِیَّتِکَ، فَاِنَّ حُسْنُ الظَّنِّ یَقْطَعُ عَنْکَ نَصَباً طَویلاً وَ اِنَّ اَحَقَّ مَنْ حَسُنَ ظَنُّکَ بِهِ لَمَنْ حَسُنَ بَلاؤُکَ عِنْدَهُ وَ اِنَّ اَحَقَّ مَنْ ساءَ ظَنُّکَ بِهِ لَمَنْ ساءَ بَلاؤُکَ عِنْدَهُ.
چیزى براى جلب خوشبینى حاکم بر رعیت بهتر از نیکى به آنان و سبک کردن هزینه بر دوش ایشان و اجبار نکردنشان به حقّى که حاکم بر آنان ندارد نیست. به صورتى باید رفتار کنى که خوش گمانى بر رعیتت را در کمک همه جانبه به حاکم فراهم آرى، که این خوش گمانى رنجى طولانى را از تو برمى دارد و به خوش گمانى تو کسى شایسته تر است که از تو احسان دیده و به بدگمانیت کسى سزاوارتر است که از جانب تو به او ناراحتى رسیده.
برای دریافت صوت اینجا کلیک کنید.