چهل و هشتمین جلسه تفسیر نهج البلاغه توسط استاد مجد فقیهی
چهارشنبه, ۱۴ آذر, ۱۳۹۷چهل و هشتمین جلسه تفسیر نهج البلاغه توسط استاد مجد فقیهی روز سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷ در نمازخانه دانشگاه برگزار شد.
در این جلسه استاد به تفسیر حکمت ۴ نهج البلاغه پرداختند.
امیرالمومنین (ع) در حکمت ۴ نهج البلاغه می فرماید: «الْعَجْزُ آفَهٌ وَ الصَّبْرُ شَجَاعَهٌ وَ الزُّهْدُ ثَرْوَهٌ وَ الْوَرَعُ جُنَّهٌ وَ نِعْمَ الْقَرِینُ الرِّضَی».
«ناتوانی، آفت و شکیبایی، شجاعت و زُهد، ثروت و پرهیزکاری، سپرِ نگهدارنده (از گناه) است؛ و چه همنشین خوبی است راضی بودن و خرسندی».
استاد مجد فقیهی در تفسیر فراز «وَ الْوَرَعُ جُنَّهٌ، وَ نِعْمَ الْقَرِینُ الرِّضَی» گفت: ورع پرهیز از چیزی است که به انسان آسیب می رساند. در فرهنگ دینی به پرهیز ازگناه و شبهات که به پیکره معنوی انسان آسیب می رساند سفارش شده است .
ایشان بیان کردند: باطن گناهان و شبهات، آتش است ولی انسان، آتش را نمی بیند. ورع سپری است تا آتش به داشته های انسان آسیب نرساند.
خداوند در قرآن می فرماید: «إِنَّ الَّذینَ یَأْکُلُونَ أَمْوالَ الْیَتامی ظُلْماً إِنَّما یَأْکُلُونَ فی بُطُونِهِمْ ناراً وَ سَیَصْلَوْنَ سَعیراً» (نساء، ۱۰)
کسانى که اموال یتیمان را به ناحق مى خورند، جز این نیست که آتشى در شکم خود فرو مى برند و دیرى نمى گذرد که به آتش سوزان دوزخ مى سوزند.
برای دریافت صوت اینجا کلیک کنید.