گزارش همکاری علمی دانشگاه با همایش بین المللی «نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت الله خامنه‌ای (مد ظله العالی)»

یکشنبه, ۱۳ بهمن, ۱۳۹۸

برگزاری همایش‌های علمی، یکی از بسترهای بروز و نمود همکاری‌های علمی دانشگاه معارف اسلامی با سایر مراکز است که می‌تواند زمینه مناسبی برای ارتقاء سطح علمی مقالات فراهم آورد و فرصت مغتنمی برای کسب تجربه بیشتر دانشجویان و عرضه آثار پژوهشی ایشان به شمار آید. در این راستا دانشگاه معارف اسلامی در تدوین مقالات علمی برای همایش بین المللی نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت الله خامنه‌ای (مد ظله العالی) که از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی قم در تاریخ ۳/۱۱/۱۳۹۸ برگزار شد، حضور قابل توجه‌ای داشت. این همایش در دو نوبت صبح و عصر در قالب چهار کمیسیون تخصصی برگزار گردید:

1. کمیسیون مفاهیم و مبانی نظریه انتظار؛
  2. جامعه منتظر؛ وظایف، شاخصه‌ها و کارکردها؛
  3. جامعه منتظر؛ راهبردها و آسیب‌ها؛
  4. نظریه انتظار و تمدن‌سازی نوین اسلامی.

حجت الاسلام دکتر محمدهادی منصوری به‌عنوان نماینده دانشگاه معارف اسلامی در همایش، از شرکت فعال اساتید عضو هیئت علمی و دانشجویان محترم در تدوین مقالات علمی خبر داد.

در مجموع  هفت مقاله توسط استادان و دانشجویان دانشگاه به شرح ذیل به همایش مذکور ارسال شد:

عنوان مقاله نویسنده
۱. بازخوانی و تحلیل انتظار و ابعاد آن با تأکید بر نقد انتظار منفی در پرتو اندیشه‌های آیت الله خامنه‌ای (مد ظله العالی) حجت الاسلام دکتر روح الله شاکر زواردهی

خانم زهرا محمدی (دانشجوی دکتری اخلاق اسلامی)

محمود پورخلقی

۲. نشاط اجتماعی در نظریه انتظار مقام معظم رهبری دکتر غلامحسین گرامی
۳. تحلیل کارآمدی امیدصادق در ایجاد و مانایی انتظار

در نظریه انتظار مقام معظم رهبری)

حجت الاسلام دکتر محمدهادی منصوری

خانم آمنه قریب دوست (دانشجوی کارشناسی ارشد معارف قرآن و حدیث)

۴. تبییین انتظار در اندیشه امام خامنه‌ای با تأکید بر تفسیر آیه پنجم سوره قصص حجت الاسلام دکتر کامران اویسی

حجت الاسلام حامد بیات (دانشجوی ارشد معارف قرآن و حدیث)

۵. «انتظار پویا» در اندیشه مقام معظم رهبری در پرتو آیات و روایات حجت الاسلام دکتر محمدهادی منصوری

حجت الاسلام علیرضا شیرزاد (دانشجوی دکتری قرآن و متون اسلامی)

۶. شاخصه‌های سیاسی جامعه منتظر در اندیشه رهبری دکتر امیر سیاهپوش
۷. بسترشناسی چرایی کاربست زمینه‌های ظهور به‌مثابه رسالت تمدنی انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم حجت الاسلام دکتر امیرمحسن عرفان

همچنین جناب دکتر سیاهپوش به‌عنوان عضو هیئت رئیسه کمیسیون تخصصی «جامعه منتظر؛ وظایف، شاخصه‌ها و کارکردها» با همایش همکاری داشت.

معاونت پژوهشی دانشگاه از تلاش‌های علمی اعضای محترم هیئت علمی و دانشجویان گرامی دانشگاه تقدیر و تشکر نموده و از خدای متعال برای ایشان توفیقات روزافزون مسئلت می‌نماید.